Loading...
CNA
CNA
Centrul Național Anticorupție
Linia Națională Anticorupție
Linia Specializată Anticorupție

#ID000094 - HG202/2018

cu privire la aprobarea Regulamentului de implementare a Programului de stat „Prima casă”

Instituția emitentă
Guvernul
Tip Act
Hotărîre
Nr. Act
HG202/2018
Data emiterii
Feb, 28, 2018
Articol
6
Aliniat
3
Literă
Descrieți cazul (evitați date cu caracter personal)
Proiectul “Prima casă “ a fost impementat pentru familii si bugetari, pentru achizitionarea unei locuinte, dar cum e posibil daca dobânzile pentru credit au ajuns sa constituie 80-90 % din plata lunara pt rambursarea creditului. iar corpul creditar 10-20%. Aceasta e imbogățire vădită. La final locuinta iese de aur. Pretul final al locuintei iese mai mare de 3 ori. Asta e scopul programului?
Rambursarea lunara pt credit a ajuns sa fie 80-90 % din salariu , pe când in HG 202/ 2018 art 6 pct 3 , spune clar “ mărimea ratei lunare pentru achitarea creditului ipotecar, plus dobînda și comisionul de garantare, să nu depăşească 50% din veniturile oficiale nete cumulative ale beneficiarului și/sau ale familiei acestuia, precum și ale rudelor de gradul I ale beneficiarului şi/sau ale soţului/soţiei acestuia”
Atunci rezulta ca nu e nici o garantie din partea statului, bancile se imbogatesc pe seama beneficiarilor. Se contureaza aceeasi situatie ca și cu bancile din România,
Propuneți redactare act / document (opțional)
Daca tot au fost anulate compensatiile pentru majorarea dobânzilor:
Givernul, Min de Finante, să revada marjele, si egalarea platilor pt credite in raport cu veniturile beneficiarilor. Banca Nationala sa reglementeze activitatea bancilor comerciale, in acest sens.
Sa fie egalate dobânzile si plata pentru credit pentru tot termenul de achitare.
Examinat
Sesizat entitatea publică responsabilă.
Alte documente

Raportări similare

Nu există alte raportări recente înregistrate!